Motortherapie.

Stress is not for losers. Het kan iedereen overkomen dat het allemaal te veel is geworden. Niet voor niets zijn de praktijken en therapieën als paddenstoelen omhoog geschoten met het veranderen van onze samenleving. Een gesprek met een therapeut op een kamertje. Wat doe je daar in de praktijk mee? De meeste mensen gaan erheen, doen hun ding, trekken de deur achter zich dicht en gaan door tot de volgende bijeenkomst. Werken aan jezelf is ook niet makkelijk. Daarom hebben wij gekozen voor een kort durende intensieve therapie gekoppeld aan de droom van velen. Het positieve gevoel van het rijden op het circuit, waar je jezelf echt wel tegen komt, zal je helpen om minder snel een terugval te krijgen.

Counseling.
We werken met een beproefde en bewezen methodiek, Mindful analysis. Dit is een kortdurende maar intensieve therapie. Er is 2,5  week dagelijks intensief contact waardoor je snel resultaat zult zien.
In ons dagelijks leven maken we steeds meer gebruik van whatsapp, Messenger, email en dergelijk om met elkaar te communiceren. Je gebruikt datgene waar je, je prettig bij voelt. Mindful analysis sluit hierbij aan. Het is een therapie waarbij op deze manier en met deze middelen, gecommuniceerd wordt. Het grote voordeel is, dat het in je eigen omgeving kan. Het is betrekkelijk anoniem, je kunt reageren en antwoorden op momenten dat het jou uitkomt en is op deze manier effectiever, sneller en bespaart reistijd en lange therapie tijden.

Rijden op het circuit.
Niet alleen op de motorfiets maar ook in het dagelijks leven vliegen we uit de bocht, schakelen niet snel genoeg op of terug en gebruiken we onze rem niet altijd optimaal. Je kunt daar redelijk mee wegkomen als je verder goed in je vel zit en er niet te veel en te vaak momenten zijn waarop je teveel van jezelf vraagt. Op een motorfiets word je meteen afgestraft. Jouw doen en laten heeft direct gevolg op het rijden. Als je te hard op een bocht af komt, zul je alles uit de kast moeten halen om op het asfalt te blijven. Doe je dat bij iedere bocht dan is je rit niet echt ontspannen maar juist vermoeiend. Het kan een keer een uitdaging zijn om je grens te zoeken maar elke bocht??
Na de intensieve counceling ga je op een middag met ons naar het circuit. Indien je geen motor hebt zullen wij zorgen dat er eentje voor je beschikbaar is. Deze middag kun je op je eigen tempo en je eigen niveau rijden. Paul zal het rijtechnische stuk op zich nemen, je tips en adviezen geven maar ook analyseren hoe jij, je gedraagt op de motorfiets en het asfalt. Marjet koppelt de informatie die ze van Paul krijgt aan datgene wat ze heeft verkregen over jou in het councelingstraject. Deze vertaalslag geeft je handvatten gekoppeld aan positieve en tastbare ervaringen. Dit gaat je verder helpen, je gaat situaties eerder herkennen en kunt daarnaar handelen om zo te voorkomen dat de spanningen weer te hoog op gaan lopen.

Na de middag op het circuit zal er nog nazorg zijn in de vorm van een aantal contacten in de maanden na de middag op het circuit.